Kennel Hnoss - Dvärgschnauzer / Miniature Schnauzer
Nyheter 2016/2017


  

Sugen på Dvärgschnauzer s/s valp?

Då kan jag varmt rekommendera kennel Bolanas C-kull! Mamma till kullen är underbara "Lilly" (Liesel von Silverstone) som är mamma till vår E-kull och pappa är fina "Allan" (Hnoss XLNT Descendant) som föddes i vår D-kull och som är helbror med rally- och lydnadsstjärnan "Messi" (Hnoss XLNT Desire).

Uppfödaren Therese hoppas på att valparna kan passa både för den som är utställningsintresserad och även för den som är sugen på att träna någon rolig hundsport med sin hund.

Intresserad? Kontakta kennel Bolanas på 070-481 82 66 och besök deras hemsida på

  

SEUCH NOUCH FIUCH NORDUCH C.I.B. SKBV SEVCH Macmaster's Xellent Xanadu "Ellen" har tävlat i Rallylydnad tillsammans med mig och vi har

- den 6 maj 2017 vunnit Rallylydnadsdiplom Nybörjare och titeln RLDN!

- den 12 augusti 2017 vunnit Rallylydnadsdiplom Fortsättning och titeln RLDF!


Nu är vi kvalificerade till att tävla i Avancerad klass och har påbörjat vår träning inför planerad start nästa sommar :)  

Svenska Schnauzer Pincher Klubbens utställning i Borås 1/7-17

Domare: Birgit Bischoff, Tyskland


Russkiy Assorti'c Katyusha "Katya"    Bästa Tik, Cert & BIMDärmed kan "Katya" titulera sig Svensk, Finsk, Dansk och Nordisk Champion!!!


  


Lp1 Lp2 Lp3 SE LCH RLDN RLDF RLDA RLDM SE RALLYCH KORAD Hnoss XLNT Desire "Messi" och hans husse Rolf Hägne deltog den 3 och 4 juni 2017 på SM i Rallylydnad!

Bara att kvalificera sig till SM är STORT! Riktigt STORT! Och att sedan på kvalet den 3:e juni genom att hamna på 17:e plats av 50 ekipage är fantastiskt.

På finaldagen den 4:e juni lyckas Team Messi klättra flera placeringar och kan nu kalla sig för 13:e Bästa Rallylydnadsekipage i Sverige!!!

Lp1 Lp2 Lp3 SELCH RLDN RLDF RLDA RLDM KORAD
Hnoss XLNT Desire "Messi"

kan nu även titulera sig

SVENSK RALLYLYDNADSCHAMPION!!!

"Messi" och hans förare Rolf Hägne är med stor säkerhet det första dvärgschnauzer-ekipaget som erövrat denna titel eftersom championatet i rallylydnad är nytt sedan 1 januari 2017.

STORT GRATTIS från en oerhört stolt uppfödare!

  
  

Hösten är här och därmed har sommarens sista utställningar och höstens första avklarats. Med enormt bra resultat dessutom! Gud så jag är stolt över min unga vita pärla!

På Åland Internationella utställning den 24/9-16 dömdes hon av rasspecialisten Patric Ragnarsson och fick en enormt fin kritik, vann Bästa Tik, Finskt Cert, Cacib (hennes första!) och Bäst i Motsatt kön! Så grymt kul!


BIM Ch. Chottans Cotton Arrowgillan "Louie" & BIR Russkiy Assorti'c Katyusha "Katya"


Sedan åkte vi till Danmark helgen 8-9/10 och ställde två dagar i rad på Danska Dvärgschnauzerklubbens utställning i Andst. Vi åkte dit i förhoppningen om att få med oss ett danskt cert hem och jösses vilka framgångar vi hade! Andra dagen dömde den ryska domaren Igor Vygozov och han tyckte verkligen om "Katya". Vi åkte hem med Bästa tik, Danskt Cert, Bäst i Rasen-Junior, Bäst i Rasen (vuxna), Best in Show 4 -junior OCH Best in Show 4 (vuxna)!!!

Dessutom så tävlande vår son "Elliot" med veteranen "Ellen" i Barn med Hund och hamnade på en 4:e plats! De var så duktiga tillsammans!  
Välkommen till min nystartade blogg "Med sikte mot 10:an"!

klicka i menyn till vänster


  
Tävlingslydnad x 3

Äntligen! Efter flera år av velande fram och tillbaka så bestämde jag mig, nu ska vi ut och tävla på lydnadsplan jag och "Ellen"! Hittills har vi startat på tre stycken tävlingar, med riktigt fina poäng för att vara nybörjare och efter senaste tävlingen kändes det som att både jag och "Ellen" har lyckats landa och börjat förstå vad detta handlar om. Vi åkte hem med en riktigt bra känsla och det i sig är en stor vinst! Nu är vi taggade på flera tävlingar!

  
Lp1 Lp2 Lp3 RLDN RLDF RLDA RLDM KORAD
Hnoss XLNT Desire "Messi"

kan nu även titulera sig

SVENSK LYDNADSCHAMPION!!!

"Messi" och hans förare Roffe Hägne har på kort tid vunnit tre stycken 1:a pris i Lydnadsklass Elit. En fantastisk prestation av en 4 år gammal hund! Och när hunden dessutom är en Dvärgschnauzer så är det en enorm bedrift! Det är inte många Dvärgschnauzer som blivit lydnadschampions tidigare.

Stort TACK och Grattis till era framgångar Roffe och Elisabeth med underbara "Messi"!
  

Blekinge Kennelklubbs Nationella Utställning 2016-08-14
Domare: Meite Gonzalbo Lorenzo, Spanien


Russkiy Assorti'c Katyusha "Katya"         Excellent, Ck, BT, CERT & BIR!

Dansk Dvärgschnauzerklubb Specialutställning i Köge 2016-08-20/21
Domare dag 1: Caroline Wareing, England
Domare dag 2: Adam Ostrowski, Polen


Russkiy Assorti'c Katyusha "Katya"

Dag 1:   Excellent, Bästa Junior Tik    (Dag 1)

Dag 2:  Excellent, Ck, 2:a BT & Junior Klubb Cert    (Dag 2)


  
SM Rallylydnad 2016 i Norrtälje

Hnoss XLNT Desire "Messi" tävlade med sin husse Rolf Hägne i kvaltävligen, de gjorde ett fantastiskt jobb tillsammans på en riktigt klurig bana och slutade på plats 28 med 89,5 poäng. Jag är oerhört stolt över att ha fött upp den 28:e Bästa Rallylydnadshunden i Sverige! TACK Roffe och Elisabeth för det oerhörda jobb ni gör med "Messi"!  
BIM Russkiy Assorti'c Katyusha & BIR Ch. Chottans Cotton Arrowgillan

Hallands Kennelklubbs Internationella Utställning 2016-07-08
Domare: Johnny Andersson

Russkiy Assorti'c Katyusha "Katya"        Excellent, Ck, BT, CERT & BIM!!!!


En fantastisk utställningshelg ännu en gång! Nu har min lilla pärla ställts ut 7 gånger i juniorklass och därifrån lyckats vinna 2 stycken Cert. Därmed behövs nu bara 1 Cert till efter att hon fyllt 2 år för att hon ska bli Svensk Utställningschampion. Härligt! "Katya" är oerhört rolig att visa i ringen, hon tycker det är jättekul och hon är en riktig busfröken. Grattis till Camilla och Charlotte för BIR vinsten med eran underbara Louie!
  
BIR Russkiy Assorti'c Katyusha & BIM Lakej's Rockabilly


Nordskånska Kennelklubbens Internationella Utställning 2016-05-22
Domare: rasspecialist Charlotte Orre

Russkiy Assorti'c Katyusha "Katya"      Excellent, Ck, BT, CERT & BIR!!!!


3:e utställningen för min vita lilla pärla, med Excellent på alla tre, och hon lyckas från juniorklass trava till sig sitt första Cert och sitt första Bäst i Rasen, för en oerhört duktig rasspecialist dessutom. Ännu roligare var de fina lovord hon fick från domaren som verkligen visade att hon gillade min tjej! Vi stannade till finalen, bara för att få möjlighet att visa upp min tjej, för hon är väldigt mycket bebis fortfarande och behöver tid till att bli färdig innan hon har någon chans att mäta sig med de andra hundarna i Grupp 2. En fantastiskt rolig dag hade vi i Hässleholm!

  

Lp1 Lp2 Lp3 RLDN RLDF RLDA RLDM KORAD
Hnoss XLNT Desire "Messi"
med förare Roffe Hägne

har tilldelats

Dvärgschnauzerringens pris för Årets Lydnadshund 2015 och Årets Rallylydnadshund 2015.

Svenska Schnauzer Pinscher Klubbens pris för Årets Lydnadshund 2015, Årets Rallylydnadshund 2015, Årets Allroundhund 2015, samt SSPKs Korningsplakett.

Mälarö Brukshundklubbs pris för Klubbmästare i Rallylydnad och pris för Bästa hund i Lydnadklass 3, samt Kennel Grålötens Vandringspris.

Team Messi är dessutom kvalificerade till SM i Rallylydnad som går av stapeln i mitten av juli i Norrtälje norr om Stockholm!

Stort Grattis och ett riktigt varmt Tack till Roffe och Elisabeth Hägne för era fantastiska prestationer tillsammans med "Messi"!

Site Builder drivs av  Vistaprint