Kennel Hnoss - Dvärgschnauzer / Miniature Schnauzer
RSS

Senaste inläggen

Avancerad klass...
Rallylydnadsdiplom och Agility
Nytt år med nya möjligheter
Paus i tävlandet...
Ordförståelse och nya moment....

Kategorier

Lydnadstävlingar
Rallylydnad
Resans start i tävlingslydnadens värld
Träningsdagbok
drivs av

Blogg - Med sikte mot 10:an

Avancerad klass...Så har vi nu påbörjat träningen till avancerad klass i Rallylydnad och jösses vilken hund jag har! Hon är så galet rolig att träna med! Hon ger aldrig upp och hon är så enormt lätt att träna, hon fattar direkt vad jag vill och kan nöta detaljer i en evighet.

Eftersom vi nu ska göra oss redo för avancerad klass så ska vi lära oss att utföra alla momenten även på höger sida och att utföra sidbyten mellan vänster och höger sida.

Rallylydnadsdiplom och AgilityLänge sedan senaste inlägget.
Vi har hunnit med en hel del träning i Rallylydnad. Det är vår nya satsning. Sedan apporteringen i lydnaden blivit värd så många poäng så valde vi att satsa på Rallylydnaden nu först. Och jösses vilken naturbegåvning "Ellen" är! Hon har lärt sig skyltarna i Nybörjarklassen och Fortsättningsklassen med lätthet och snabbare än jag själv hunnit memorera dem.

Nytt år med nya möjligheter

Det var länge sedan jag skrev här senast...tiden har inte räckt till som jag hade hoppats på. Men nu ska jag försöka ta tag i bloggandet igen! I alla fall ett inlägg per vecka har jag som mål att få ut till er :)

I mars börjar jag och Ellen på kurs i Rallylydnad. Jag har insett att vi behöver ha någon aktivitet där man får prata och berömma och peppa hunden under tiden man är inne på planen, för att Ellen inte ska gå ner sig varje gång vi kommer in på tävlingsplanen.

Paus i tävlandet...
....men inte i träningen!
Ursäkta att uppdateringen av bloggen dröjt. Det har varit fullt upp på sistone med studierna så varje liten tid som jag inte har studerat och fixat med hem och familj, har jag lagt på promenader och träning med hundarna och sedan har tiden varit slut.

Två tävlingar till har avklarats sedan senast. Kallt och blött... Behöver jag säga mer? "Ellen" var faktiskt riktigt duktig. Men det var jag som förstörde det.

Ordförståelse och nya moment....Under veckan som har förflutit sedan vi tävlande i söndags så har vi fokuserat på placeringen vid fotgåendet och vid halterna, att ligga kvar vid platsliggningen och läggandet under gång genom högre motivation och omvänt lockande, och vi har tränat ordförståelse genom att helt sonika variera mellan läggande och ställande, eftersom de momenten ser väldigt lika ut i övrigt så krävs det att hunden verkligen lyssnar på vad det är den ska göra, och jag har även valt att dela upp momenten inkallning och hopp över hinder i delar igen och arbetat på dem för att upprätthålla de fina utföranden som vi lyckats få till på de momenten.

Tävling nummer fyraIgår, söndag 18/9, så tävlade jag och "Ellen" på vår fjärde lydnadsklass 1 tävling. Jag ska erkänna en sak som jag själv insåg igår. Inför tävling nummer ett och två gick jag in för att vinna, vi skulle vara bäst. Min vinnarskalle slog till med full kraft. Med tanke på att vi bara tränat seriöst inför klass 1 i ett par månaders tid så vann vi givetvis inte. Det tar tid att få till en riktigt bra grund och riktigt bra detaljer.

Träna med tydliga mål   Ungefär såhär ser det ut varje gång jag och "Ellen" har tränat. Jag skriver datum och plats, vad vi har tränat för något och vad som gick bra och vad som gick dåligt, jag preciserar vad vi ska träna på nästa gång, både när det gäller små detaljer och moment och helhet. Jag ser hela tiden till att ha en tydlig målbild i mitt huvud inför varje detalj och moment och kedja som vi ska träna.

Vår resa i lydnadsvärlden...


Välkommen till min nystartade Blogg!

För en tid sedan väcktes mina tankar på att starta en blogg. Jag har sedan ett par månader tillbaka i tiden regelbundet och med tydliga mål börjat träna tävlingslydnad med min 9 år gamla dvärgschnauzer "Ellen" (Ch. Macmaster's Xellent Xanadu). Vi har tränat lydnad lite grann på skoj sedan 4-5 år tillbaka, men inte särskilt seriöst och aldrig med en tro att vi skall komma till start på tävling.
Site Builder drivs av  Vistaprint