Kennel Hnoss - Dvärgschnauzer / Miniature Schnauzer
RSS

Senaste inläggen

Avancerad klass...
Rallylydnadsdiplom och Agility
Nytt år med nya möjligheter
Paus i tävlandet...
Ordförståelse och nya moment....

Kategorier

Lydnadstävlingar
Rallylydnad
Resans start i tävlingslydnadens värld
Träningsdagbok
drivs av

Blogg - Med sikte mot 10:an

Vår resa i lydnadsvärlden...


Välkommen till min nystartade Blogg!

För en tid sedan väcktes mina tankar på att starta en blogg. Jag har sedan ett par månader tillbaka i tiden regelbundet och med tydliga mål börjat träna tävlingslydnad med min 9 år gamla dvärgschnauzer "Ellen" (Ch. Macmaster's Xellent Xanadu). Vi har tränat lydnad lite grann på skoj sedan 4-5 år tillbaka, men inte särskilt seriöst och aldrig med en tro att vi skall komma till start på tävling. Fram till dagens datum har vi hunnit tävla på tre stycken klass 1 tävlingar, med varierande resultat. Inga 1:a pris ännu och det får jag erkänna beror på mig själv. Som så ofta inom hundträning så beror eventuella misslyckanden nästan alltid på föraren och inte på hunden.Min tanke med den här bloggen är att Du ska få möjlighet att följa vår resa med sikte på 10:an. Jag kommer dela med mig av våra träningar, våra mål, detaljträning och momentträning, tävlingar och resultat, ja helt enkelt allt som hör vår resa i lydnadsvärlden till. Jag är i allra högsta grad nybörjare, inte i närheten av torr bakom öronen när det gäller detta, men kanske att jag kan inspirera någon med min blogg och visa att det går att lära en gammal hund att sitta. Och att det även går att lära en unghund som aldrig hört talas om orden sitt eller ligg att göra bra ifrån sig i lydnadsmomenten också. Det är i alla fall min förhoppning nu när jag även börjat träna min andra dvärgschnauzer "Katya" (Russkiy Assorti'c Katyusha)!

Häng med! För nu börjar resan!0 kommentarer på Vår resa i lydnadsvärlden...:

Kommentarer RSS

Skriv en kommentar

Ditt namn:
E-postadress: (obligatorisk)
Hemsida:
Kommentar:
Gör texten större, fet, kursiv och mycket annat med hjälp av HTML-taggar. Vi visar dig hur man gör.
Post Comment
Site Builder drivs av  Vistaprint