Kennel Hnoss - Dvärgschnauzer / Miniature Schnauzer
RSS

Senaste inläggen

Avancerad klass...
Rallylydnadsdiplom och Agility
Nytt år med nya möjligheter
Paus i tävlandet...
Ordförståelse och nya moment....

Kategorier

Lydnadstävlingar
Rallylydnad
Resans start i tävlingslydnadens värld
Träningsdagbok
drivs av

Blogg - Med sikte mot 10:an

Träna med tydliga mål   Ungefär såhär ser det ut varje gång jag och "Ellen" har tränat. Jag skriver datum och plats, vad vi har tränat för något och vad som gick bra och vad som gick dåligt, jag preciserar vad vi ska träna på nästa gång, både när det gäller små detaljer och moment och helhet. Jag ser hela tiden till att ha en tydlig målbild i mitt huvud inför varje detalj och moment och kedja som vi ska träna. På så sätt vet jag vad jag ska belöna direkt när jag ser det och vad jag inte ska belöna. Då tar vi oss snabbare framåt i träningen än om jag bara skulle ha tränat helt random med henne.
   "Ellen" är en sådan hund som bara blir lite mer taggad och som anstränger sig ännu lite mer om vi vid något tillfälle råkar göra något fel så att belöningen uteblir. Vissa hundar blir precis tvärtom. Men självklart måste jag även se till så att om det har blivit fel vid två tillfällen på rad så ska försöker därefter lyckas, det är min uppgift som förare att se till att göra övningen så pass svår, eller lätt om man vill säga så, att "Ellen" lyckas till största delen i vår träning.
   Dock är jag ju bara människa och vissa dagar inser jag först när vi tränar att jag borde hoppat över träningen den dagen, de dagarna lyckas jag inte ha koll på min egen kropp, vilket i sin tur leder till att "Ellen" inte gör det hon ska. Då blir det bara till att backa tillbaka till grunden igen och att göra något som både hon och jag klarar av och att därefter avsluta träningen. Jag ser alltid till att avsluta med ett lyckande eftersom vi vill ha en positiv minnesbild av lydnadsträningen med oss när vi åker hem.
   Nu ska jag sätta mig och planera för vår nästa träning!


0 kommentarer på Träna med tydliga mål:

Kommentarer RSS

Skriv en kommentar

Ditt namn:
E-postadress: (obligatorisk)
Hemsida:
Kommentar:
Gör texten större, fet, kursiv och mycket annat med hjälp av HTML-taggar. Vi visar dig hur man gör.
Post Comment
Site Builder drivs av  Vistaprint