Kennel Hnoss - Dvärgschnauzer / Miniature Schnauzer
RSS

Senaste inläggen

Avancerad klass...
Rallylydnadsdiplom och Agility
Nytt år med nya möjligheter
Paus i tävlandet...
Ordförståelse och nya moment....

Kategorier

Lydnadstävlingar
Rallylydnad
Resans start i tävlingslydnadens värld
Träningsdagbok
drivs av

Blogg - Med sikte mot 10:an

Ordförståelse och nya moment....Under veckan som har förflutit sedan vi tävlande i söndags så har vi fokuserat på placeringen vid fotgåendet och vid halterna, att ligga kvar vid platsliggningen och läggandet under gång genom högre motivation och omvänt lockande, och vi har tränat ordförståelse genom att helt sonika variera mellan läggande och ställande, eftersom de momenten ser väldigt lika ut i övrigt så krävs det att hunden verkligen lyssnar på vad det är den ska göra, och jag har även valt att dela upp momenten inkallning och hopp över hinder i delar igen och arbetat på dem för att upprätthålla de fina utföranden som vi lyckats få till på de momenten.

Apporteringen har vi också tränat. Bilden ovan är fantastisk. För mig som har kämpat med denna apport och en envis dvärgschnauzer i flera år så är det fantastiskt att hon med glädje vill hålla apportbocken i sin mun, om än det bara sker på träning och inte på tävling ännu så länge. Nu har vi lagt fokus på den nya startklassens apportering. Den går till så att hunden lämnas i sittande ställning, föraren går iväg och lägger ut apporten ca 5 meter framför hunden och sedan fortsätter föraren ca 8 meter till och vänder upp mot hunden och hunden skall sedan på kommando apportera apportbocken påväg in till föraren och sedan lämna den antingen i utgångsställning eller framför föraren. Så här långt har vi givetvis inte kommit ännu. Detta moment kan delas upp i flera delmoment. Jag skulle dela upp det i sitta och stanna kvar, trava fram till apporten, plocka upp apporten, bära apporten fram till föraren, sitta med apporten i munnen och avlämna den på förarens kommando. Vi har hittills börjat träna på att sitta och sitta kvar, att hålla apporten i munnen, och att bära apporten in mot mig.

Ännu ett moment till från startklassen har vi arbetat med. Sitt under marsch. Förare och hund går fritt följ rakt fram och på tävlingsledarens kommando stannar föraren till och kommenderar hunden att sitta, sedan fortsätter föraren i en cirkel runt hunden på max 50 cm avstånd från hunden, när föraren åter kommer med hunden på sin vänstra sida så kommenderas hunden fot utan att föraren stannar till och ekipaget färdas ett par meter till innan de stannar på tävlingsledarens kommando. Här tränade jag och Ellen att hon skulle sitta kvar trots att jag passerade runt henne i en cirkel. Jag fortsatte vid vissa tillfällen att gå två eller tre varv och vid andra tillfällen bara ett innan jag belönade. Jag var dessutom noggrann med att ge godiset med mig stående framför henne och inte bredvid henne i utgångsställning för att inte riskera att dra upp henne med min placering och hennes förväntan på godis. När hon kunde sitta kvar så tränade vi även på att kunna starta i fot igen, för det blev nämligen ett så bra sitt kvar att hon vägrade gå med mig i fot sedan. Den här damen är galet grym, för tro det eller ej, på bara ca 5 minuters träning så satt hela momentets alla delar. Nu gäller det bara att slipa på findetaljerna och på att behålla dessa nya kunskaperna som vi fått i och med detta nya moment.

Nu blir det semester fredag till måndag för Ellen och nästa träningspass blir först på tisdag nästa vecka. Då får det bli hårdträning hela veckan lång inför de två tävlingarna i Eslöv och Helsingborg 1 och 2 oktober!

0 kommentarer på Ordförståelse och nya moment....:

Kommentarer RSS

Skriv en kommentar

Ditt namn:
E-postadress: (obligatorisk)
Hemsida:
Kommentar:
Gör texten större, fet, kursiv och mycket annat med hjälp av HTML-taggar. Vi visar dig hur man gör.
Post Comment
Site Builder drivs av  Vistaprint