Kennel Hnoss - Dvärgschnauzer / Miniature Schnauzer
RSS

Senaste inläggen

Avancerad klass...
Rallylydnadsdiplom och Agility
Nytt år med nya möjligheter
Paus i tävlandet...
Ordförståelse och nya moment....

Kategorier

Lydnadstävlingar
Rallylydnad
Resans start i tävlingslydnadens värld
Träningsdagbok
drivs av

Blogg - Med sikte mot 10:an

Nytt år med nya möjligheter

Det var länge sedan jag skrev här senast...tiden har inte räckt till som jag hade hoppats på. Men nu ska jag försöka ta tag i bloggandet igen! I alla fall ett inlägg per vecka har jag som mål att få ut till er :)

I mars börjar jag och Ellen på kurs i Rallylydnad. Jag har insett att vi behöver ha någon aktivitet där man får prata och berömma och peppa hunden under tiden man är inne på planen, för att Ellen inte ska gå ner sig varje gång vi kommer in på tävlingsplanen. För senaste tävlingarna visade tydligt att Ellen fått en bild av att hon måste göra saker och att det är jobbigt att vara inne på tävlingsplanen. Hon går klockrent på träning och med stor energi och glädje, men så fort vi kommer på tävling så blir hon seg och låg och långsam och ofokuserad nu som det verkade på de två senaste tävlingarna. Det tänker jag kan bli avhjälpt med att parallellt med träningen inför lydnadens startklass också träna och förhoppningsvis tävla rallylydnad. Det är ju en sport som är mycket mera tillåtande när det gäller att peppa och prata och visa hunden vad den ska göra med kroppsspråk, så länge hunden håller den position den ska och inte någon kroppskontakt sker mellan förare och hund. Längtar redan och har börjat småträna på några moment i rallyn :)


0 kommentarer på Nytt år med nya möjligheter:

Kommentarer RSS

Skriv en kommentar

Ditt namn:
E-postadress: (obligatorisk)
Hemsida:
Kommentar:
Gör texten större, fet, kursiv och mycket annat med hjälp av HTML-taggar. Vi visar dig hur man gör.
Post Comment
Site Builder drivs av  Vistaprint