Kennel Hnoss - Dvärgschnauzer / Miniature Schnauzer
RSS

Senaste inläggen

Avancerad klass...
Rallylydnadsdiplom och Agility
Nytt år med nya möjligheter
Paus i tävlandet...
Ordförståelse och nya moment....

Kategorier

Lydnadstävlingar
Rallylydnad
Resans start i tävlingslydnadens värld
Träningsdagbok
drivs av

Blogg - Med sikte mot 10:an

Rallylydnadsdiplom och AgilityLänge sedan senaste inlägget.
Vi har hunnit med en hel del träning i Rallylydnad. Det är vår nya satsning. Sedan apporteringen i lydnaden blivit värd så många poäng så valde vi att satsa på Rallylydnaden nu först. Och jösses vilken naturbegåvning "Ellen" är! Hon har lärt sig skyltarna i Nybörjarklassen och Fortsättningsklassen med lätthet och snabbare än jag själv hunnit memorera dem. Helt otroligt! Det är trots allt 53 skyltar sammanlagt.

Under våren och sommaren har vi hunnit tävla i Nybörjarklassen och Fortsättningsklassen och som sämst har vi fått 72 poäng på en tävling. Då var hon inte alls i form på grund av ett löp i nära antågande. På övriga tävlingar har vi nått över 90 poäng varje gång, med 98 poäng av 100 möjliga som mest. Tre gånger har vi nått pallplats! 1:a, 2:a och 3:e plats har vi lyckats ta.Nu ska vi påbörja träningen till den Avancerade klassen. Det blir mycket jobb. Men kul också! Alla moment måste tränas in på höger sida. En utmaning om hunden är bunden till vänster sida, vilket många hundar som tränat lydnad är. Ska bli spännande att se hur svårt "Ellen" kommer att ha för att lära sig att man även kan utföra moment på den sidan. Planen är att kunna starta i avancerad klass till nästa sommar.

Dessutom funderar jag på att satsa på att träna apporteringen nu och se om vi kan nå start i lydnaden igen nu under hösten. Men det återstår att se.
Med "Katya" har jag påbörjat Agility träning. Ännu bara att få henne att lära sig de olika hindren. Och vi har anmält till kurs som startar nu i augusti. Det tror jag kommer passa henne perfekt! Hon är så lyhörd och har så mycket fart i sin lilla kropp.Dessutom tränar vi grunderna för att starta i Rally till sommaren. Så en hel del på g nu när det gäller träningen. Ska försöka att uppdatera bloggen oftare nu under hösten :)


0 kommentarer på Rallylydnadsdiplom och Agility:

Kommentarer RSS

Skriv en kommentar

Ditt namn:
E-postadress: (obligatorisk)
Hemsida:
Kommentar:
Gör texten större, fet, kursiv och mycket annat med hjälp av HTML-taggar. Vi visar dig hur man gör.
Post Comment
Site Builder drivs av  Vistaprint