Kennel Hnoss - Dvärgschnauzer / Miniature Schnauzer
RSS

Senaste inläggen

Avancerad klass...
Rallylydnadsdiplom och Agility
Nytt år med nya möjligheter
Paus i tävlandet...
Ordförståelse och nya moment....

Kategorier

Lydnadstävlingar
Rallylydnad
Resans start i tävlingslydnadens värld
Träningsdagbok
drivs av

Blogg - Med sikte mot 10:an

Avancerad klass...Så har vi nu påbörjat träningen till avancerad klass i Rallylydnad och jösses vilken hund jag har! Hon är så galet rolig att träna med! Hon ger aldrig upp och hon är så enormt lätt att träna, hon fattar direkt vad jag vill och kan nöta detaljer i en evighet.

Eftersom vi nu ska göra oss redo för avancerad klass så ska vi lära oss att utföra alla momenten även på höger sida och att utföra sidbyten mellan vänster och höger sida. En hund som tränats mycket på vänster sida har ofta svårt för att fatta att den även kan göra saker på förarens högra sida. Så jag var beredd på att vårt första träningspass skulle behöva utföras på "förskolenivå". Men döm om min förvåning! Hunden fattade direkt att gå på häger sida och klarade av att utföra de enklaste skyltarna (såsom sitt, ligg, vända till höger och vänster) utan större problem. Vi måste dock träna på att utföra momenten rakt vid högra sidan. Men bara det att hon klarade av att hålla sig där och att med samma entusiasm utföra det jag ber henne om blev jag jätteglad över! Dessutom klarade hon snabbt av att fatta några utav sidbytesskyltarna. Så himla roligt!

Vi började även träna på att backa vid min vänstra sida. Då använde jag en husvägg som hjälp för att få henne att backa och att hålla sig kvar vid sidan och att backa rakt. Jag såg till att hålla min vänstra hand med en godis vid huvudet och att föra den så att den hamnade straxt bakom huvudet. Ellen satte sig först, men sedan fattade hon vad jag var ute efter och backade ett steg och jag var snabb med klickern, Efter några upprepningar backade hon till och med två steg! Då fick hon jackpot och vi avslutade det träningspasset.

Dessutom har jag börjat träna in tassar på en planka genom att klicka när hunden placerar tassarna på just en träplanka. Tanken är att jag ska använda mig av det dels när vi tränar stegförflyttningar både till höger och vänster, för att de ska bli raka och snygga, och även vid användning av positionsbyte mellan sitt, ligg och stå, så att hunden har låsta tassar och inte förflyttar sig. Det har jag även börjat träna med Katya och hon har faktiskt kommit längre än Ellen när det gäller just denna övning.Katya är också en hund som det är fantastiskt roligt att träna med. Så lättlärd! Och en riktig piggelin! Vi tränar just nu på fotpositionen och på att sitta och ligga och som sagt på att ha tassarna på plankan. Det sistnämnda har hon verkligen fattat nu. Så fort plankan läggs ner så sätter hon dit tassarna. Nu ska jag bara befästa det och få henne att förstå att tassarna ska vara där oavsett vad vi tränar vid plankan, alltså att om hon ska sitta så ska tassarna vara kvar, detsamma om hon ska ligga och även så småningom att tassarna ska vara på plankan när vi flyttar oss i sidled.

Jag skyndar långsamt med båda tjejerna nu. Katya tänker jag inte starta i nybörjarklass förrän nästa år. Ellen kommer troligtvis inte starta i avancerad förrän då heller, men det beror förstås helt på hur träningen går, för som det kändes igår när vi tränade så kanske vi faktiskt kan nå start redan i år. Men vi skyndar långsamt som sagt och anmäler till tävling när vi känner oss riktigt redo.

0 kommentarer på Avancerad klass...:

Kommentarer RSS

Skriv en kommentar

Ditt namn:
E-postadress: (obligatorisk)
Hemsida:
Kommentar:
Gör texten större, fet, kursiv och mycket annat med hjälp av HTML-taggar. Vi visar dig hur man gör.
Post Comment
Site Builder drivs av  Vistaprint